Wat Is Mijn Telefoon Waard? Ontdek Wat De Echte Waarde Is

By | augustus 21, 2013

Wat is mijn telefoon waard? Een vraag die vaak gesteld wordt. Wil jij misschien je telefoon verkopen en zoek je een antwoord op die vraag? Ik zal je in dit artikel een aantal manieren uitleggen om daar achter te komen zodat jij er een leuk bedrag aan over kan houden. 🙂

De onderwerpen die in dit artikel aan bod komen: (klik om te springen naar het onderwerp)

Wat jij denkt dat je telefoon waard is en wat de echte waarde is

De meeste mensen overschatten de waarde van hun telefoon enorm. De waarde van een telefoon daalt erg snel, elk jaar weer. Hoe komt dat? Apple, HTC, Samsung en noem ze allemaal maar op brengen elk jaar meerdere nieuwe modellen uit. Logisch dat het vorige model erg snel in waarde daalt. Als jij dacht dat jouw Iphone 4 16gb nog wel gemakkelijk €300-400 waard was, dan heb je het flink mis. De waarde ligt waarschijnlijk tussen de €100-€200.

Ik zeg waarschijnlijk omdat niemand weet wat de echte waarde dan wel is. Het exacte bedrag weet natuurlijk niemand. Het blijft vraag en aanbod en uiteindelijk wat de gek ervoor geeft. Als iemand €500 voor je telefoon over heeft dan zeg je natuurlijk meteen ja, ook al is de telefoon dat niet waard.

Hoe kan je nou de waarde van je mobiel bepalen? Ik zal je twee manieren geven om dit te doen. Nogmaals, het is een schatting. Je hebt dan in ieder geval een richtprijs.

-Manier 1: bekijk de prijzen en wat er geboden wordt op Marktplaats

De eerste manier om de waarde van je telefoon te bepalen is door op onderzoek uit te gaan op Marktplaats. Elke dag worden er honderden advertenties geplaatst op Marktplaats. Vergelijkingsmateriaal genoeg om tot een goede richtprijs te komen.

Vul het model en typenummer in en zoek op advertenties. Ga vervolgens gewoon de eerste vijf pagina’s af en kijk wat men vraagt voor het apparaat en wat er eventueel geboden wordt (als bieden toegestaan is). Op deze manier krijg je een goed beeld van de prijs die je kan vragen voor je gsm.

-Manier 2: de waarde bekijken bij een opkoper

De tweede manier is het controleren van de prijs bij een opkoper. Een goede opkoper is Zonzoo. Ook bij deze site vul je het model en typenummer in en klik je op zoeken. Je krijgt vervolgens de prijs op je scherm te zien waarvoor je jouw telefoon kunt verkopen (aan Zonzoo). Deze prijzen zijn meestal reëel en oprecht.

Waar je aan moet denken bij het bepalen van de waarde

Er zijn een aantal dingen die de waarde van een telefoon kunnen verminderen en dat is ook logisch. Ik heb het natuurlijk over beschadigingen/mankementen. Op zowel marktplaats als Zonzoo zal je minder geld krijgen voor een telefoon met beschadigingen of mankementen. Zorg er dus voor dat het apparaat in goede staat is. Haal er nog een stofdoekje overheen, maak de telefoon leeg etc.

Als je echt grote beschadigingen hebt kan je er over denken om dat eerst te laten repareren, mits je het er uit kan halen met een eventuele verkoop natuurlijk. Als dat niet zo is heeft het geen zin en verlies je er alleen maar geld op en dat is niet de bedoeling. 😉

Lever nu je gsm in voor een hoog bedrag

Als je van je mobiel af wilt is het een goed idee om het apparaat te verkopen. In principe heb je weer twee mogelijkheden: Marktplaats en een opkoper. Als ik jou was zou ik niet voor marktplaats gaan. Je krijgt misschien uiteindelijk een paar tientjes meer als je een advertentie op marktplaats zet, maar weegt dat op tegen de tijd die je eraan kwijt bent? Voor mij niet in ieder geval.

Geïnteresseerden gaan je bellen, proberen te onderhandelen, willen vervolgens nadenken en besluiten het toch niet te doen. Met een beetje pech ben je zo een maand bezig met het hele proces. Ik zou daar geen zin in hebben. Jij wel? 😛

Als ik jou was zou ik mijn telefoon lekker inleveren bij Zonzoo. Het bedrag is bekend, als je akkoord gaat kan je meteen een pakketje versturen met je mobiel. Binnen een paar dagen heb je het geld op je rekening staan. Ideaal toch? Klik op het onderstaande plaatje en bepaal gratis de waarde van je telefoon.

Geld voor je oude mobiel bij Zonzoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *