Oude Mobiel Inleveren? Krijg Makkelijk Veel Geld Voor Jouw Mobiel

By | september 3, 2013

Mobieltjes, ze verouderen zo ontzettend snel. Met de nieuwste Iphone ben je helemaal hip, althans voor een jaartje misschien. Dan komt er alweer een nieuw model uit. Wat moet je nou in godsnaam doen met je oude mobiel? Als ik jou was zou ik mijn oude mobiel inleveren. Waarom? Je krijgt er geld voor!

In dit artikel ga ik je de volgende dingen verklappen:

Bij welk bedrijf je makkelijk voor veel geld je oude mobiel kan inleveren

Er zijn erg veel opkopers van mobiele telefoons. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik snap het ook wel; de markt is “hot”. Het begon zo’n twee jaar geleden met reclame spotjes en nu zijn er minstens zes opkopers van mobieltjes.

Leuk voor die bedrijven, maar het kan voor de consument (jij dus) best vervelend zijn. Waar moet je nou je mobiel inleveren? Daar help ik je een handje bij.

Zoals ik al zei zijn er minstens zes grote opkopers actief. Welke van die zes moet je nou kiezen? Welk is het best?

Ik vind dat Zonzoo de beste keus is. Laat ik eerlijk zijn; elk bedrijf heeft voordelen. Zonzoo vind ik alleen op de meeste punten voordelen hebben. Vandaar dat ik je deze opkoper aanraad. Ik heb een check gedaan voor veelvoorkomende modellen van mobieltjes en Zonzoo gaf in de meeste gevallen het hoogste bedrag voor je oude mobiel. Dat lijkt me het belangrijkste, toch? 😀

Klik op het onderstaande plaatje om vandaag nog gratis een waardebepaling uit te voeren voor je telefoon.


Geld voor je oude mobiel bij Zonzoo

Hoeveel je ongeveer krijgt voor je oude mobiel

Over het algemeen kan je een leuk bedragje overhouden aan het inleveren van je oude mobiel. Ik kan natuurlijk niet voor elk model gaan vertellen hoeveel je er voor krijgt. Hieronder een aantal veelgebruikte telefoons en de bedragen die je er voor kan krijgen.

-Voor een Apple iPhone 4 16GB krijg je momenteel €120,00
-Voor een Blackberry 9900 Bold Touch krijg je momenteel €86,00
-Voor een Apple iPhone 3GS 16GB krijg je momenteel €35,00

Zoals je kan zien is de “leeftijd” van de telefoon een belangrijke factor in de prijsbepaling. Voor een Iphone 4 16GB krijg je €120, terwijl je voor de Iphone 3GS 16Gb maar €35,00 krijgt.

Toch zou ik met bijna elk bedrag blij zijn. Waarom? Vraag je dit eens af: wat doe je nog met je oude mobiel die je van plan bent in te leveren? In 95% van de gevallen wordt die vraag beantwoord met: IK DOE ER NIKS MEER MEE! Als je er niks meer mee doet, waarom cash je dan geen geld? 🙂

Wanneer je jouw geld krijgt

Meestal wordt je geld binnen 14 dagen op je rekening gestort. Soms krijg je het al eerder. Dit komt doordat de opkoper eerst even wil testen of het toestel nog wel werkt. Anders betalen ze geld voor lucht.

Dit wil overigens niet zeggen dat ze geen kapotte telefoons aannemen. Je kan je kapotte toestel gewoon verkopen. Je moet het alleen wel even van te voren aangeven op de site. Houd er rekening mee dat het bedrag dat je krijgt wel minder wordt. Lees meer over het verkopen van een kapotte telefoon.

Hoe het inleveren werkt

Een oude mobiel inleveren is heel makkelijk. Je surft naar de site van de opkoper (kijk voor de beste opkoper een stuk hierboven in het artikel) en je zoekt naar jouw gsm. Dit kan je doen door in het zoekveld het merk, typenummer en model in te toetsen. Klik vervolgens het juiste apparaat aan. Je komt nu op een pagina waar je kan zien hoeveel geld je voor het toestel kan krijgen. Als je met die prijs akkoord gaat klik je op: “verkoop dit toestel” en doorloop je de volgende stappen. Het enige dat je daarna nog moet doen is het toestel opsturen naar de opkoper in een pakketje. Je geld krijg je binnen 14 dagen!

Wat er gebeurt met het toestel na het inleveren

De opkopers van oude mobieltjes doen dit natuurlijk niet voor niks. Ze maken er winst mee. Wat gebeurt er met je telefoon na het inleveren? In principe doen de opkopers twee dingen met de mobiele telefoons. Of ze verkopen het apparaat door in andere landen voor een lage prijs (de markt voor tweedehands telefoons is aardig groot). Daarnaast kunnen ze er ook voor kiezen om de onderdelen eruit te halen en los door te verkopen of te recyclen.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je telefoon te verkopen op een site als Marktplaats. Ikzelf heb hier minder goed ervaringen mee omdat er duizenden modellen per dag te koop worden gezet. Het kan aardig lang duren voordat je een koper gevonden hebt. Het is de vraag of je zin hebt misschien wel een maand bezig te zijn met het verkopen van je gsm.

Een oude mobiel inleveren bij een opkoper is stukken makkelijker en je krijgt lekker snel je geld op je rekening;)
Wil je nog meer lezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *