Kapotte Telefoon Verkopen? Laat Deze Kans Niet Liggen

By | augustus 22, 2013

Een kapotte telefoon verkopen. Veel mensen doen dit niet omdat ze er van overtuigd zijn dat de telefoon helemaal niks meer waard is. Dat is de stomste fout die je kan maken want je kapotte telefoon is bijna altijd nog geld waard! In dit artikel leg ik je uit waar jij jouw defecte toestel in kan leveren, hoeveel je er voor krijgt en waarom het apparaat nog waarde heeft.

In dit artikel bespreek ik de volgende punten (klik op een onderwerp om erheen te springen):

Waar jij je kapotte telefoon kan verkopen

Er zijn in principe genoeg mogelijkheden om je kapotte telefoon te verkopen. Je kan het toestel op marktplaats zetten of een soortgelijke site. Je zou zelfs de telefoon in je vriendenkring kunnen verkopen mocht iemand interesse hebben. Alles kan… maar ik vind al die manieren heel onhandig. ­čśë

Ik ga je een veel simpelere manier uitleggen. Ooit gehoord van telefoon opkopers (recycling)?
Ik denk van wel.

Voor diegene die het niet kennen; er zijn bedrijven die telefoons opkopen om ze vervolgens opnieuw in te zetten in andere landen of de onderdelen eruit te halen. Die opkopers zijn geïnteresseerd in bijna elk toestel, dus ook kapotte telefoons.

Het voordeel van het inleveren van je telefoon bij dit soort opkopers is dat het heel snel geregeld is. In drie simpele stappen ben je eigenlijk klaar.

1. Je zoekt je model en type op de site
2. Ga akkoord met het bedrag
3. Stuur het apparaat op

Je geld staat binnen een paar dagen op je rekening. Hoe simpel en relaxt kan het zijn?
Wat mij betreft is Zonzoo een goede opkoper. De prijzen die je krijgt zijn hoog en de verwerking is snel. Klik op het onderstaande plaatje om direct gratis de waarde te bepalen bij Zonzoo.


Geld voor je oude mobiel bij Zonzoo

Hoeveel kan je nog voor een defect toestel krijgen?

Hoeveel je nog voor een defect toestel kan krijgen hangt erg af van het probleem. Is je toestel helemaal total loss omdat je hem 100 keer hebt laten vallen dan krijg je waarschijnlijk niks meer. ­čśŤ Meestal gaat het om een kapotte telefoon als het toestel niet meer in of uitgeschakeld kan worden, het scherm kapot is, waterschade, dode pixels etc.

Hoeveel je krijgt hangt helemaal af van de mankementen, het merk en het typenummer. Ik kan hier helaas geen algemene richtlijn voor geven. Bij Zonzoo kan je overigens wel zien wat het toestel waard is met schade/problemen. Om hier achter te komen ga je naar Zonzoo, zoekt je toestel en klikt het goed model aan. Vervolgens vink je aan: “het toestel werkt niet”. Je krijgt dan de waarde van jouw telefoon te zien als het apparaat kapot is.

Waarom opkopers geïnteresseerd zijn in jouw kapotte telefoon

Opkopers zijn geïnteresseerd in jouw kapotte telefoon omdat ze de onderdelen die nog wel werken goed kunnen gebruiken/verkopen. Als het scherm van je mobiel niet meer werkt, dan betekent dat natuurlijk niet dat de geheugenkaart kapot is en andersom.

Het bedrag dat je voor een kapotte gsm krijgt is natuurlijk wel lager dan voor een volledig werkend apparaat. Dat komt omdat de opkoper er ook aan moet verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *