Geld Voor Je Oude Mobiel? Tips Om Het Hoogste Bedrag Te Krijgen

By | augustus 19, 2013

Iedereen heeft wel een oude mobiel of zelfs meerdere die niet meer gebruikt worden. Het is zonde om je oude mobiel in een kast te laten liggen, je kan namelijk geld voor je oude mobiel krijgen. In dit artikel zal ik je precies vertellen (en tips geven) hoe je het hoogste bedrag voor je oude telefoon krijgt en waar.

In dit artikel (klik om naar onderwerp te springen):

Waar je jouw oude mobiel het beste kan inleveren

Zoals je misschien als weet, zijn er meerdere bedrijven die geld voor je oude mobiel willen geven. De concurrentie is vrij groot, er komen steeds meer opkopers bij. Op zich een goede zaak maar het zorgt ook voor verwarring.

Hoe moet jij nou weten welke opkoper het beste is? Daar probeer ik je bij te helpen. Wat mij betreft is Zonzoo het best. Zonzoo is niet alleen één van de bekendste opkopers, het bedrijf is ook al lang actief (ook internationaal). Als je voor Zonzoo gaat, weet je zeker dat je zaken doet met een betrouwbaar bedrijf en dat is niet geheel onbelangrijk, toch :)?

Daarnaast is me opgevallen dat je in de meeste gevallen bij Zonzoo het hoogste bedrag voor je oude mobiel krijgt. Het scheelt niet veel en er zijn uitzonderingen, maar het viel mij op dat je bij Zonzoo gauw enkele euro’s tot €20 meer krijgt. Dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat, zo veel mogelijk geld krijgen.

Bepaal nu gratis de waarde en verkoop jouw telefoon bij Zonzoo door op het onderstaande plaatje te klikken

Geld voor je oude mobiel bij Zonzoo

Tips zodat je het meeste geld voor je oude mobiel krijgt

Als je dan toch je telefoon verkoopt wil je natuurlijk ook het meeste geld op je bankrekening krijgen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen te je het hoogste bedrag krijgt.

-Lever je telefoon netjes in: zorg ervoor dat je oude mobiel netjes bij de opkoper terecht komt. Haal even een stofdoekje over het apparaat heen en zorg dat de ingangen stofvrij zijn.

-Probeer eventuele beschadigingen te maskeren: hoe je het doet weet ik ook niet, maar ik weet wel dat je minder geld krijgt voor een beschadigde telefoon. Het is van belang dat je oude mobiel er zo goed mogelijk uit ziet. Hoe beter de staat van het apparaat, hoe hoger het bedrag dat je krijgt.

Haal alle bestanden van je telefoon: dit zorgt jammer genoeg niet voor een hogere waarde, maar ik raad je zeker aan alle persoonlijke dingen van je telefoon te verwijderen. Wel zo’n fijn gevoel toch ;).

Hoe het inleveren werkt

Het proces werkt heel erg simpel. De eerste stap is het bepalen van de waarde. Je gaat naar Zonzoo, vult het merk en het type in en klikt op zoeken. Vervolgens klik je de telefoon aan die jij in je bezit hebt.

De prijs die jij krijgt zie je nu op je scherm. Als je daarmee akkoord gaat klik je op verdergaan. Je vult de nodige gegevens in en het proces is afgerond. Je kan nu het apparaat opsturen naar Zonzoo en je zult snel het geld op je bankrekening gestort krijgen.

Waarom jij dit direct moet doen

Als ik jou was zou ik mijn oude mobiel zo snel mogelijk inleveren. Waarom? Mobiele telefoons verliezen zeer snel hun waarde. Logisch ook als er zo’n twee Iphones per jaar uitkomen.

Als voorbeeld: de Iphone 3gs kwam vier jaar geleden uit. De prijs van een losse Iphone 3gs was toen rond de €700. Als je nu je Iphone 3gs wil inleveren krijg je er tot €35 voor. Dat is een waardevermindering van €665 (€166,25 per jaar)! Het is dus – als je nog wat geld wil overhouden aan je oude mobiel- van groot belang dat je het apparaat zo snel mogelijk inlevert!

Waar jouw mobiel terecht komt

Grappig genoeg zet jij je bij het inleveren van je oude mobiel eigenlijk ook een beetje in voor het goede doel. Hoezo dat?

De apparaten worden hergebruikt of uit elkaar gehaald voor de onderdelen. Als de apparaten hergebruikt worden komen ze vaak terecht in landen in bijvoorbeeld Afrika. De bevolking kan op deze manier ook genieten van de mooie functies van moderne smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *